Ενοικιαζόμενα Μελάς – Κρήτη

Άγιος Νικόλαος-Κρήτη

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Άγιος Νικόλαος Λασιθίου – Κρήτη

Ο Άγιος Νικόλαος (Άγιος όπως συνηθίζεται να αποκαλείται απο τους περισσότερους Κρητικούς), είναι η πρωτεύουσα του Νομού Λασιθίου και βρίσκεται στη βόρεια ακτογραμμή τηςΚρήτης, στη Δυτική πλευρά του κόλπου του Μεραμβέλλου.

Η ονομασία του προήλθε από το βυζαντινό εκκλησάκι που βρίσκεται στον όρμο Αγίου Νικολάου. Παλαιότερη γνωστή ονομασία, Μαντράκι, καθώς υπήρχαν πολλές μάντρες με κατσίκια που ξεχειμώνιαζαν. Άλλη γνωστή ονομασία κι αυτή που ακόμα χρησιμοποιούν οι κάτοικοι των γύρω χωριών, Γιαλός.

Ο Άγιος Νικόλαος είναι έδρα του Δήμου Αγίου Νικολάου. Από το έτος 2000, λόγω του σχεδίου Καποδίστρια, στο Δήμο Αγίου Νικολάου συγχωνεύθηκαν οι κοινότητες Κριτσάς, Ελούντας,Λιμνών, Καλού Χωριού, Βρουχά, Σκινιά, Λούμα, Ζενίων, Έξω Ποτάμων, Κρούστα, Έξω Λακωνίων, Μέσα Λακωνίων και Πρίνας. Από το έτος 2011 κι έπειτα από το νόμο Καλλικράτη , στο δήμο Αγίου Νικολάου συγχωνεύθηκαν ο δήμος Νεαπόλεως και η κοινότητα Βραχασίου.

Πηγή: Wikipedia

Ο Άγιος Νικόλαος είναι μια από τις ποιο “τουριστικές” και ταυτόχρονα “ήσυχες” περιοχές της Κρήτης. Εδώ συνυπάρχουν η παράδοση, η νυκτερινή ζωή, ο πολιτισμός, οι καταπληκτικές παραλίες, η κοσμική ζωή αλλά και οι ήσυχες και ρομαντικές βόλτες.

Κατά την παραμονή σας εδώ μπορείτε να επισκεφτείτε:

• Το αρχαιολογικό μουσείο του Αγίου Νικολάου
• Την Σπιναλόγκα. Μια μικρή εκδρομή με καραβάκι.
• Με πλοιάριο το νησάκι των Αγίων Πάντων όπου λειτουργεί εκτροφείο για τον κρητικό αίγαγρο, το γνωστό κρι-κρι.
• Τον υδροβιότοπο του Αλμυρού, που αποτελεί σημείο περάσματος για τα αποδημητικά πουλιά.
• Το χωριό Ίστρο (11 χλμ. Ν) διάσημο για τις συνεχόμενες παραλίες του Καραβοστάσι, Άγιος Παντελεήμονας και Βούλισμα (Χρυσή Ακτή).
• Στην Κριτσά (11 χλμ. ΝΔ), γραφικό χωριό χτισμένο στους πρόποδες του όρους Κάστελλου, με τη θαυμάσια θέα στον κόλπο του Μιραμπέλλου. Διατηρεί ανόθευτα παραδοσιακά στοιχεία στην αρχιτεκτονική αλλά και στις καθημερινές ασχολίες και συνήθειες των κατοίκων του. Στο χωριό γυρίστηκε η ταινία του Ζιλ Ντασέν «Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται» με τη Μελίνα Μερκούρη.
• Στην Παχιά Άμμο (20 χλμ. ΝΑ), παλιό εμπορικό λιμάνι στον κόμβο Aγίου Nικολάου-Σητείας- Iεράπετρας.
• Με αφετηρία τον Άγιο Νικόλαο εξερευνήστε στην ανατολική Κρήτη.

Βρήκαμε στο Youtube και σας συστήνουμε να δείτε αυτό το πολύ όμορφο video για τον Άγιο Νικόλαο

Στον Άγιο Νικόλαο χτυπά η καρδιά της Κρήτης!

Περισσότερες φωτογραφίες

35mm-film-strip